“Tamara de Lempicka. L’exquisida rebel·lió de l’art”

 

El proper dimecres 11 de març a partir de les 20h. a la biblioteca Fundació Ràdium tindrà lloc la xerrada “Tamara de Lempicka. L’exquisida rebel·lió de l’art”, a càrrec de la historiadora Ruth Casabella. La xerrada s’emmarca en el cicle “Per amor a l‘art” que arriba a la vuitena edició. Aquest cicle es tracta d'un espai obert a tothom, especialment per aquelles persones interessades en aprendre més sobre el món de l'art en un ambient diestès.

“TAMARA DE LEMPICKA. L’EXQUISIDA REBEL·LIÓ DE L’ART”

Dimecres 11 de març del 2015 Tamara de Lempicka, va ser una pintora polonesa molt cèlebre en l’Europa dels anys 30 del segle XX, coneguda en els cercles cultes i entre l’aristocràcia, sovint se la defineix com la icona de l’art Déco. L’art Déco és un estil luxós, elegant, sofisticat i decoratiu que es va estendre per l’Europa d’entreguerres, i que s’obvia en els manuals de l’art per la força dels ismes contemporanis.

De Tamara destaca la seva producció de retrats femenins de formes voluminoses i sensuals, però actualment se la coneix més la seva vida complicada; rebel, independent, bisexual, transgressora, cocaïnòmana... una vida decadent que va plasmar en els seus rostres, imatges tristes i mirades perdudes que narren històries prohibides. A càrrec de Ruth Casabella, historiadora d’art.

 

 

“LES ALES DE FRIDA”

Dimecres 13 de maig del 2015 Parlar de Frida Kahlo és parlar, inevitablement, d’ enfermetat, dolor i patiment, tant físic com emocional. Presa dintre d’una doble gàbia –la del seu propi cos malalt i la d’una relació amorosa intensa i destructiva- va ser, no obstant, una dona ferma i decidida. Per això, parlar de Frida Kahlo és també parlar d’amor per la vida, de força i de lluita.

Parlarem per tant de tots aquests aspectes, però més de la seva fortalesa que no pas de la seva debilitat. I, sobretot, de com l’art l’ajuda a evadir-se, a fugir de la doble gàbia, a volar. Una passejada per les seves pintures, la seva correspondència personal i fins i tot la seva vestimenta ens ajudaran a conèixer una dona que va fer de la seva pròpia vida una obra d’art. A càrrec de Meri Blanco, historiadora d’art.

Lloc: Biblioteca Fundació Ràdium, activitat gratuïta

Espai Caldea: Taller Tèxtil i de Vidre

Horari: 20 h

Tel. 890853