Programa d'activitats del Carnaval 2015

Com cada any, els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany organitzen conjuntament el programa del Carnestoltes se celebra a les valls centrals. Enguany, l’Esbart Dansaire tractarà de consolidar la recuperació del Robatori de les Olles, la tradició que recorda el costum dels joves d’endur-se el dinar que les mestresses preparaven a les cases per Carnaval, mentre els pagesos eren al camp.

El programa de festes començarà el divendres 13 de febrer amb la penjada del Carnestoltes a l’avinguda Meritxell, continuarà amb la rua de Carnaval -el 14 de febrer per les dues parròquies-, una calçotada popular -el diumenge 15 de febrer, a Escaldes-Engordany-, la festa infantil de disfresses -el dilluns 16 de febrer a la Sala Prat del Roure- i el Robatori de les Olles i el judici i cremada del Carnestoltes -el dimarts 17 de febrer.

La Penjada del Carnestoltes, organitzada per l’Àrea de Cultura d’Andorra la Vella se celebrarà a les 19 hores, davant d’Andorra Telecom, a l’avinguda Meritxell, amb la lectura del pregó del Rei Carnestoltes a càrrec de tres personatges, interpretats per professors i alumnes de l’Aula de Teatre d’Andorra la Vella. La Rua de Carnaval -que començarà a la plaça Guillemó i està organitzada pels departaments de Cultura dels dos comuns de la vall central- tindrà un concurs de comparses, de coreografies i festa final amb hamburguesada, al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany.

Les inscripcions als concursos es podran efectuar fins al 12 de febrer. Posteriorment, se celebrarà la Calçotada Popular també al Prat del Roure, el diumenge 15 de febrer a les 13 hores. El dilluns següent serà el moment per a la Festa Infantil, on s’oferirà xocolata desfeta i coca a tots els participants. El dia gran serà el dimarts de Carnaval, el 17 de febrer, quan se celebrarà el Robatori de les Olles i el judici i cremada del Carnestoltes a la plaça Guillemó d’Andorra la Vella a partir de les 18 hores. El judici del carnestoltes està organitzat per professors i alumnes de l’Aula de Teatre del Comú d'Andorra la Vella. Els protagonistes principals són el Jutge, el Defensor i el Fiscal, i el mateix Carnestoltes.