Inauguració del centre 'El Portal de la Vall'

Aquest dilluns al migdia s’ha inaugurat el centre d’acolliment de visitants de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. “El Portal de la Vall”, ubicat a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella. L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del ministre de Cultura, Albert Esteve, i dels cònsols d’Encamp, d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i d’Escaldes-Engordany, parròquia que aquest any ostenta la presidència del pla de gestió de la Vall del Madriu.

L’objectiu d’aquest nou espai és donar informació del que es pot trobar a la vall (aigua, espècies animals i vegetals, paisatges i patrimoni cultural) i donar a conèixer perquè és patrimoni de la humanitat. En aquest sentit, la presidenta del pla de gestió i cònsol d’Escaldes-Engordany, Trini Marín ha explicat que el centre que inaugurem avui esdevé un espai per promoure la Vall del Madriu-Perafita-Claror, un espai d’informació, de descoberta, d’acollida, on turistes, però també ciutadans i ciutadanes del nostre país trobin la informació necessària d’aquest paratge natural. També cal destacar el paper pedagògic del centre, on els escolars poden aprendre i comprendre la importància de la Vall del Madriu com a patrimoni natural i cultural”.

Per la seva banda, la directora de pla de gestió Susanna Simón ha explicat que el 70% dels visitants que té la vall entren pels accessos d'Escaldes-Engordany, i que de juny a octubre es van comptabilitzar 15.000 accessos per aquesta parròquia.