Inici / Cultura / S'inaugura el Museu Carmen Thyssen: gran expectació i obres de primer nivell

S'inaugura el Museu Carmen Thyssen: gran expectació i obres de primer nivell

La part alta d'Escaldes-Engordany s'ha vestit de gala aquest dijous al vespre per inaugurar el Museu Carmen Thyssen Andorra. Centenars de personalitats, mitjans de comunicació nacionals i internacionals, i curiosos s'han aplegat a la zona per participar d'un esdeveniment pel qual, tal com ha destacat la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, “no s'ha escatimat en esforços”, i aquest projecte s'ha convertit en un referent d'alt nivell dins el món de la cultura. Marín ha agraït la implicació de totes les parts que ho han fet possible, i principalment a la família Thyssen per confiar en el país, i ha clos el seu parlament desitjant que l'èxit del museu “perduri al llarg del temps”.

El Museu Carmen Thyssen Andorra obre les seves portes amb la idea que marcarà el futur de la cultura del país. 26 obres repassen l'evolució social al llarg de 90 anys d'història d'Europa i els Estats Units, amb autors del nivell de Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gaugin, Theodore Robinson o Ludwig Kirchner. 'Escenaris' és el títol escollit per aquesta primera mostra que tindrà una durada d'un any aproximadament, i que segons ha explicat el seu comissari, Guillermo Cervera, es tracta d'una metàfora pensada en el moment personal de l'artista, amb la llum com a fil conductor. 

La baronessa Thyssen s'ha mostrat molt satisfeta de poder inaugurar aquest espai, que l'ha considerat “magnífic”, i assegura que ha quedat fins i tot millor del que esperava. Per la seva banda, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha recordat que a l'abril farà dos anys que es va començar a gestar el projecte i avui ja és una realitat. A més, està convençuda que situarà el Principat en el mapa cultural mundial.  Gelabert ha destacat que “unir el nom Thyssen i Andorra és l'exemple d'una Andorra diversa, oberta i de qualitat”.