Inici / Cultura / Aquest diumenge participa als Encants de Sant Antoni

Aquest diumenge participa als Encants de Sant Antoni

Els Encants de Sant Antoni se celebren des de fa molts anys conservant l'essència i l'objectiu pel qual es van concebre: recaptar diners per a les persones més necessitades de la parròquia i del país.

Antoni Vidal serà l'encarregat d'animar les persones que s'apleguin al voltant de la plaça de l’Església aquest diumenge 5 de febrer perquè comprin els lots que se subhasten, lots que normalment estan integrats per embotits del porc com bringueres, bulls, etc. Com és habitual els diners que es recaptin es destinaran a Caritas Parroquial. Després de la subhasta, l'Esbart Santa Annaserà l'encarregat d'amenitzar la celebració amb la nota més lúdica i folklòrica de l'acte.

Si ens remuntem als orígens d'aquesta tradició, descobrim que durant la primera quinzena de gener el sagristà de la parròquia anava de porta en porta amb la capella de Sant Antoni recollint allò que cada casa li volia donar, en general, bringueres, bulls, etc. La subhasta, llavors, tenia lloc el dia de Sant Antoni, i els diners recollits es destinaven a la gent necessitada del poble. I al llarg dels anys, els Encants es van desplaçar al mes de febrer, però conservant la mateixa essència.

Encants de Sant Antoni

5 de febrer del 2017

11.30h plaça de Sant Pere Màrtir