Festival Internacional Orgue&nd

El Festival Internacional Orgue&nd arriba a la XVII edició i ho fa amb un seguit de novetats, entre les quals destaca un concert, amb el qual s'obre la cita, que es farà a l'aire lliure. A més a més, dos dels recitals que s'oferiran serviran per commemorar els 25 anys de l'orgue de Sant Esteve. Altra novetat serà una conferència que oferirà l'organista i metge Cédric Meckler, el 19 d'agost a les 18 hores al Centre Cultural La Llacuna i que se centrarà en els mecanismes cerebrals implicats en el control del gest musical.

Així, el Festival arrencarà el proper 10 d'agost a les 22h amb el concert de Raul Prieto que incorpora dues novetats, una que es farà a l'aire lliure, a la plaça de la Vall d'Andorra la Vella i la segona que l'intèrpret utilitzarà un orgue virtual, que reprodueix els sons enregistrats en orgues 'històrics', tal com va detallar el director artístic de la cita, Ignacio Ribas.

El segon concert serà el 13 d'agost i anirà a càrrec del grup Miscelània, amb Saskia Roures a l'orgue i Francisco Gil a l'oboè d'amor i tindrà lloc a l'església de la Massana. Sota el títol 'Bach canta!' oferiran obres triades del repertori de Bach amb un so molt íntim que ofereix l'oboè d'amor.

El tercer recital tindrà lloc el 17 d'agost a Andorra la Vella i servirà per commemorar els 25 anys de l'orgue de Sant Esteve amb dos artistes de molt nivell, segons Ribas, Jan Vermeire i Alain de Rudder, orgue i trompeta, respectivament. Oferiran un 'contrast' entre la música dels segles XVIII i el XXI i estrenaran tres peces a Andorra de Noël Goemanne, Ignacio Ribas i Naju Hakim.

El segon concert de commemoració de l'aniversari de l'orgue de la capital tindrà lloc el 20 d'agost a càrrec d'Olivier Vernet i Cédric Méckler, que tal com s'ha exposat, el dia anterior farà una xerrada. Oferiran un programa titulat 'Passió!' amb obres que giren al voltant de la cultura hispanoamericana, de Falla, Albéniz o Piazzolla.

I el cinquè concert serà el 22 d'agost a l'església parroquial d'Escaldes-Engordany, a càrrec d'Aaron Ribas i David Palanca al clavecí. Han previst un repertori que va des del Renaixement als nostres dies sota el títol 'Quan els teclats canten'. De fet, i tal com ha destacat Ribas, tots els concerts s'emmarquen sota el títol 'Càntics', per fer 'cantar els instruments'.